Mi az az adomány? Az adomány olyan pénzbeli vagy természetbeni juttatás, amelyet az adományozó az adományozott civil szervezet alapcéljának, illetve közhasznú céljának elérésére ellenszolgáltatás nélkül juttat. 
Hogyan küldhettek adományt?
Jelenleg az alábbi adományozási módozatok állnak rendelkezésre:
– Utalás közvetlenül bankszámlára (Vízió Könyvkiadó Egyesület-OTP 11738015-21471148)
– Az online bankkártyás fizetések a Paypal rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. 
– Paypal számla alkalmazáson keresztül
A támogatni kívánt projekt mellett megtalálja az adományozás lehetőségét.
Mi történik a befizetésemmel? Kapok róla nyugtát vagy számlát? 
A beérkezett összegről visszaigazolást küldünk, amely nyugtázza az adományt. A jogszabály nem teszi kötelezővé a számlaadást, ennek ellenére külön kérésre küldünk pénzügyi bizonylatot.
Mire használják a támogatásomat?
Egyesületünk az adományokat a jogszabályok alapján az alapcélunkra (könyvkiadás, magazin), valamint működési költségeinkre fordítjuk. 
Visszakaphatom a pénzem, ha meggondolom magam?
Az adomány önkéntes juttatás, nem minősül kölcsönnek, vagyis nem fizethető vissza.
Mi történik az adományommal abban az esetben, ha egy bizonyos könyv kiadására szántam, de az nem érte el a kiadáshoz szükséges összeget?  Odaadják a szerzőnek?
Nem, sajnos ez nem áll módunkban. Sem a szerző sem az adományozott részére nem fizethető ki. Ha az adott könyv nem nyeri el a szükséges támogatást, illetve a csökkentett összeggel sem tudjuk megvalósítani a könyv megjelenését, az adományozott összeg elkülönítésre kerül és a továbbiakban egyéb könyvkiadásokra fordítható. 
Mi történik a közösségi támogatásommal abban az esetben, ha egy bizonyos könyv kiadására szántam, de az nem érte el a kiadáshoz szükséges összeget?  Odaadják a szerzőnek?
Amennyiben a könyv a jelzett időpontig nem éri el a könyv nyomtatott kiadásához szükséges összeget, illetve legalább százezer Ft-ot, a vásárlás értékében Támogatókártyát adunk, amely levásárolható a vikonyv és cokmokbolt webáruházakban. 
Kaphatok adókedvezményt a befizetés után?
Hogyan kérhetek támogatást a kiadandó könyvemre?
Keress fel bennünket az info@konyvtamogato.hu email címen. Küld be a kéziratod és mi tájékoztatunk, hogy alkalmas–e adománykérésre a könyved. Amennyiben megfelelő a mű, küldünk adatlapot, és meghatározzuk, hogy milyen összegű támogatásra van szükséged. Az adatlap mellé szükséges lesz egy adománykérő szöveg leírása is, valamint 6 ezer Ft kezelési díj befizetése, illetve, ha szeretnél fizetett reklámot kérni, annak összegét is át kell utalnod.
Kiadhatja más kiadó a könyvem?
Igen, de ebben az esetben, ők határozzák meg a kiadás díját (adománykérés összegét) valamint külön szerződésre lesz szükségünk.
Ha kérdésed lenne, keress bennünket az info@konyvtamogato.hu email címen.